AYDIN / NAZİLLİ - Ovacık Ortaokulu

3.      eSafety Çalışmaları

4.      Kapanış

GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

1.      Okul Müdürü Uğur GÜZEL tarafından gündem maddelerini görüşmek üzere toplantı açılışı yapıldı.

2.      Müdür Yardımcısı Ceyda ÖZAD, yürütmüş olduğumuz eTwinning projelerinin başarılı bir şekilde tamamlanması ve kalite etiketi ile ödüllendirilmesi sonucunda "eTwinning Okulu" olma daveti aldığımızı belirtti. İngilizce Öğretmeni Başak CÖMERT MAZ, işbirliği içerisinde çalışmanın ve birlikte hareket etmenin başarılı bir süreç için önemli olduğuna dikkat çekti. Okul Müdürü Uğur GÜZEL , eTwinning portalına üye olmanın okulun, eTwinning aktivitelerinde aktif bir işbirliği olduğunu göstermesi gerektiğini ifade etti.

3.      Okul Müdürü  Uğur GÜZEL tarafından e-güvenlik ile ilgili hususlar hakkına bilgi verildi. Çağımızın en önemli iletişim araçlarından biri olan internetin, bilinçli kullanımı, zararlı içeriklerinden korunma, siber zorbalık ve istismarın önemli bir hal aldığını, bu bağlamda çocuklarımızın internetin zararlı içeriklerinden ve istismarlardan korunması için okul politikası oluşturulmasının faydalı olacağı belirtti. Okul Müdürü, Müdür Yardımcısı ve öğretmenlerin katkısı alınarak "e-güvenlik okul politikası ve kuralları" oluşturuldu. Müdür Yardımcısı Ceyda ÖZAD , okulda fotoğraf/video çekimleri kapsamında dikkat edilecek hususlar hakkında bilgi verdi. Okulun muhtelif yerlerine uyarı levhalarının asılacağını belirtti. Okul Müdürü  Uğur GÜZEL , Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan "Sosyal Medya Kullanımı" hakkında bilgi vererek dikkat edilecek hususlara değindi. İngilizce Öğretmeni Oktay ATAŞ, okul içinde cep telefonu konusunda hassas davranılması gerektiğini ifade etti.

Müdür Yardımcısı Ceyda ÖZAD , eSafetylabel.eu adresinden değerlendirme çalışmalarının yapılarak güvenlik etiketi almanın önemli olduğu belirtti. Diğer öğretmenlerin de siteye üye olmasının bonus puan getireceğini sözlerine ekledi.

Okul Öncesi Öğretmeni Oktay ATAŞ, güvenli ve bilinçli internet kullanımı konularına derslerde yer verdiğini, müfredata entegre ettiğini belirtti.

4.      Okul Müdürü Uğur GÜZEL ‘ın iyi dileklerle toplantı sona ermiştir.

ALINAN KARARLAR:

1.      Güvenli internet kullanımı ile uyarı levhaların okulun muhtelif yerlerine asılması ve sürekli olarak kalmasına,

2.      Okul sınırları içerisinde izinsiz fotoğraf/video çekilmemesi konusunda hassas davranılmasına,

3.      eTwinning faaliyetlerinin yaygınlaştırılmasına,

4.      Güvenli internet günü kapsamında çeşitli etkinliklerin yapılmasına,

5.      Veli ve öğrenci bilgilendirilmelerinin yapılmasına,

6.      e-Güvenlik konularına derslerde yer verilmesine,

7.      eSafety etiketi konusunda çalışmaların devam etmesine, etiketin altın seviyeye ulaşması için gerekli gayretin gösterilmesine KARAR VERİLDİ.

Ceyda ÖZAD

Oktay ATAŞ

Başak CÖMERT MAZ

Müdür Yardımcısı                  Görsel Sanatlar Öğretmeni                İngilizce Öğretmeni