T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AYDIN / NAZİLLİ - Ovacık Ortaokulu

Etwinning School Çalışmalarımız

 

 

 

GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR

 

 

 

Çağımızın en önemli iletişim araçlarından biri olan internetin, bilinçli kullanımı zararlı içeriklerinden korunma, siber zorbalık ve istismar önemli bir hal almıştır. Bu bağlamda çocuklarımızın internetin zararlı içeriklerinden ve istismarlardan korunması için okulumuzda yapılan çalışmalar aşağıda listelenmiştir:

 

1.      Öğrencileri bilinçli internet kullanımına yönelik bilgilendirme amacıyla hazırlanmış http://www.eba.gov.tr adresinde yer alan "Teknolojinin Doğru Kullanımı / Bilinçli İnternet" programları kapsamında sınıf rehber öğretmenleri tarafından eğitimler verilmiştir.

 

2.      Okullarda internet ağını ve ağ üzerinde yapılan paylaşımların güvenliği, gizliliği ve olası tehditlere karşı bir önlem olarak geliştirilmiş MEB Sertifikası tablet, akıllı tahtalar, bilgisayar ve cihazlara yüklenmiştir.

 

3.      Okulumuz Bilişim Teknolojileri (BT) sınıfında internet ortamındaki zararlı içeriklere erişilebilirliğin mümkün olduğunca azaltılması için gereken idari ve teknik çalışma gerçekleştirilmiştir.

 

4.      Evde internet kullanımı konusunda "Güvenli Çocuk" ve "Güvenli Aile" paketlerinin kullanımı konusunda teşvik edici çalışmalar yapılmıştır.

 

5.      Sosyal ağ siteleri kullanımı sırasında gizlilik içeren bilgilerin (doğum tarihleri, telefon numaraları, adresler vb.) paylaşılmaması konusunda bilgilendirme çalışmaları yapılmıştır.

 

6.      Kişisel verilerin korunması kapsamında; okul internet sitesinde kişiyi tam olarak belirlenebilir kılan (T.C. Kimlik No, anne-baba adı, iletişim ve ikametgâh bilgileri vb.) bilgilerin paylaşılmamasına özen gösterilmektedir.

 

7.      Okul internet sitesinde, öğrenciler için eğitici niteliği olmayan, pedagojik açıdan sakıncalı içerik, bağlantı ve medya (oyun, video, uygulama ve benzeri) yayımlanmamasına hassasiyet gösterilmektedir.

 

8.      Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından hazırlanan afişler okul web sitesinden yayımlanmış ve okul panolarında sergilenmiştir.

 

9.      Millî Eğitim Bakanlığı Bilgi ve Sistem Güvenliği Yönergesi kapsamında kurum ağında sadece Bakanlık hattı kullanılmakta; haricindeki internet hatlarının (ADSL, VDSL 3G. Wireless vb.) kullanılmasına müsaade edilmemektedir.

 

10.  Okul ders saatleri içerisinde öğrencilerin farklı mekanlarda (İnternet cafe vb.) zaman geçirmelerinin önlenmesine yönelik gerekli çalışmalar (devamsızlık konusunda velilerin kısa mesaj yoluyla bilgilendirilmesi) yapılmıştır.

 

                                                                                                                                  06/12 /2023

 

                                                                                                                                     Uğur GÜZEL

 

                                                                                                                                      Okul Müdürü

 

 

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.12.2023 - Güncelleme: 04.01.2024 12:23 - Görüntülenme: 23
  Beğen | 0  kişi beğendi